Je medewerkers gelukkig houden? Deze 4 DO's zijn een MUST

Onderzoek van de Universiteit van Warwick (Groot-Brittannië) toonde aan dat tevreden medewerkers tot 12% productiever zijn.

Tevreden medewerkers zijn nu eenmaal meer betrokken, loyaler, creatiever, productiever en meer veerkrachtig. 


Vier DO's die de tevredenheid van werknemers beïnvloeden:

1. Betrokkenheid en empowerment : zorg ervoor dat je werknemers aanvoelen dat ze deel uitmaken van groter geheel. Geef hen (meer) autonomie om zelf beslissingen te nemen,

2. Continue Feedback: erken hen in hetgeen ze bijdragen aan het bedrijf. Zorg voor begeleiding. Er is een directe link tussen dagelijkse tevredenheid en de stijl van leiddinggeven/coachen.

3. Investeer in je werknemers: in opleidingen tot persoonlijke groei, in oplossingen die tegemoet komen aan hun noden (flexibele uren, werkplaatsen, ontspannende activiteiten op het werk)

4. Maak goede afspraken: door samen afspraken te maken en passie aan te wakkeren, gaat de discussie niet meer over al dan niet e-mails lezen na de werkuren, maar net om werk en privé in elkaar te laten overvloeien in één geïntegreerd leven waarin werk geen verplicht nummertje is.

De stijl van leidinggeven/coachen en investeren in opleidingen in persoonlijke groei toegankelijk voor iedereen zijn dus duidelijk cruciaal.  


Wil je hierin investeren als bedrijf? De opleidingen COMMUNICEREN BIJ CONFLICT waarbij de principes van geweldloze communicatie worden aangeleerd (klik hier) en het jaartraject TOSCANE dat persoonlijke groei sterk bevordert en een menselijke manier van coaching aanleert (klik hier) zijn hiervoor de geknipte opleidingen !Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
©LIVE GROW

nessie@livegrow.net
(0032) 473 95 04 20

Temse

Ondernemingsnummer 0669 808 061

IBAN: BE97 7512 0844 4249