Hoe wordt je een inspirerende leider of organisatie?

Het  blijkt dat er een PATROON is in hoe alle grote en inspirerende leiders en organisaties ter wereld of het nu Apple, Martin Luther King of de gebroeders Wright denken, handelen en communiceren.

Het is waarschijnlijk het simpelste idee ter wereld: de GOUDEN CIRKEL.

Ieder persoon, iedere organisatie op de planeet weet WAT hij doet. 100 procent. Sommigen weten HOE ze het doen, of je het nou je speciale waardevoorstel of je bedrijfseigen proces of USP noemt. Maar weinig, heel weinig mensen of organisaties weten WAARÒM ze doen wat ze doen. Met 'waarom' bedoel ik niet 'winst maken'. Dat is een resultaat. Altijd. Met 'waarom' bedoel ik: wat is je doelstelling? Waar doe je het voor? Wat is je geloof? Waarom bestaat jouw organisatie? Waar kom je je bed voor uit 's morgens? En waarom zou het iemand uitmaken?

Mensen kopen niet wat je doet; ze kopen waaróm je het doet. Niet wát je doet, maar waaróm je het doet.

De geïnspireerde leiders en de geïnspireerde organisaties, onafhankelijk van grootte of marktsegment, denken, doen en communiceren van binnen naar buiten. Hoe dit in zijn werk gaat zie je in deze TED TALK van Simon Sinek. Klik hier om het filmpje te bekijkenZoeken op tags