Waarom moeder worden alles veranderde

Ik was al lang een moeder in het diepst van mijn gedachten, een moeder zonder kind... Moeder worden deed me uiteindelijk mezelf ontdekken en uitgroeien tot de Life Coach die ik vandaag ben.

Dream a little dream...

Mijn droom was een bescheiden droom: al sinds ik een kleuter was van 3 jaar, wist ik dat ik mama wou zijn. Die droom realiseren verliep echter heel moeizaam. Volgens de medische ex- perten was het zelfs onwaarschijnlijk. De medische mallemolen, IVF en uiteindelijk de de overweging van een eiceldonor tekenden mijn pad.

In 2010 gebeurde het ondenkbare: mijn eerste dochter werd geboren uit een spontane zwangerschap, een mirakel. Hetzelfde wonder overkwam me onverwacht nogmaals in 2013 toen mijn jongste dochter het levenslicht zag. Vandaag ben ik dolgelukkige mama van 3 meisjes: een fantastische plusdochter, een hooggevoelige bomenklimster en een lief knuffelberinnetje. Droom uitgekomen, dus einde verhaal, zou je denken. Of net niet, want het moederschap zette alles in mij op zijn kop...

Hoe het begon met de kameleon

Ik was een hooggevoelig meisje avant la lettre... De term bestond niet eens in die tijd. Als kind en nadien jongvolwassene paste ik me als een ware kameleon aan de verwachtingen en de behoeften van mijn ouders, leraars, vrienden en familie aan. Het was een overlevingsmechanisme dat me spreekwoordelijk ’ver gebracht heeft in het leven' en dat me vooral ook overeind hield. Ik was advocate en had zowat alles van wat bij een 'perfect' leven hoorde. Tegelijkertijd wrong er al altijd iets, alsof het plaatje niet klopte.

De echte stroomversnelling in mijn groeiproces kwam er dus toen ik mama werd. Al van bij hun geboorte zag ik hoe elk van mijn dochters een heel eigen en verschillende persoonlijkheid hadden. Fantastisch vond ik dat, en beangstigend tegelijk, want ja ik wou vooral geen fouten maken in hun opvoeding. Dus ging ik op zoek naar hoe ik hen liefdevol en met nog meer respect voor wie zij diep vanbinnen zijn, kon helpen opgroeien. Maar als ik niet precies wist welke kleuren allemaal er onder mijn eigen kameleonhuid zaten, hoe zou ik dan mijn kinderen kunnen helpen zichzelf te kennen? Uiteraard begon dus alles bij mezelf en ben ik in de eerste plaats nog harder gaan werken aan mezelf.

De liefde voor mijn kinderen en de liefde voor hun eigenheid maakte iets wakker in mij dat niet meer te stuiten was.

Het stopte niet bij mijn gezin, die liefde. Ook de liefde voor mijn familie groeide. En de liefde voor mijn vrienden. Voor mijn collega's die ik ook als een deel van mijn familie beschouwde. Er groeide liefde voor elk kind op deze aardbol. En naastenliefde voor elke mens en hoe uniek die is.

Oei, ik groei !

Na jaren van trainingen rond zelfkennis, geweldloze communicatie, hooggevoeligheid, anders opvoeden van kinderen. Na talrijke opleidingen tot coach en trainer van toekomstige coaches, en een een jaarlijks evoluerend groeitraject waardoor ik me steeds verder ontwikkelde, was de tijd rijp.. In 2014 creëerde ik naast mijn job als social company lawyer voor mezelf een nieuwe uitdaging bij Decathlon: ik werd Life Coach en begon workshops te geven rond gelukkige medewerkers; autonomie, vrijheid en verantwoordelijkheid; authentiek coachen; zichzelf beter leren kennen, geweldloze communicatie, enz...

Ik ben daarnaast ook gastblogger voor zitdazo, freelancer voor cocon (magazine HSP Vlaanderen) ,

De reacties op mijn verhaal, mijn ommezwaai, mijn schrijfsels zijn zo fijn dat de stap naar mijn eigen zaak LIVE.GROW spontaan is gegaan.

Als Life Coach begeleid ik particulieren daarom graag bij het ontdekken van zichzelf,hun waarden, kwaliteiten; hun leven (terug) in handen nemen; de liefdevolle relaties verdiepen met hun naasten; het zoeken naar wat voor hen echt telt en het durven najagen van hun dromen; het positief opvoeden van hun kinderen; omgaan met hooggevoeligheid.