De SUPERPOWERS (talenten) van je kind ontdekken in slechts 3 stappen!

Als je kind zijn SUPERPOWERS (talenten) voluit leert inzetten, dan verhoogt dat zijn weerbaarheid en veerkracht, krijgt het ZELFVERTROUWEN. Dan word​t​ je kin​d zelfsturend en​ ​laat het zich inspireren in plaats van kennis te kopiëren.

Als ​een kind doet waar ​het goed in ​is, dan vliegt de tijd ook. En als de tijd vliegt, dan ​is je kind honderd procent ​zijn/haar AUTHENTIEKE zelf. Weten wat zijn/haar talenten zijn, is cruciaal in weten wie je kind ècht is en de keuzes die het zal moeten maken in zijn/haar leven. Maar wat zijn eigenlijk de SUPERPOWERS (talenten) van je kind en hoe vind je die?

STAP 1: Weten wat een SUPERPOWER (talent) is

Rond talent leven een aantal hardnekkige misverstanden. Heeft iedereen talent ? Ja, iedereen heeft talent . Maar of het talent naar buiten komt, dat is een ander paar mouwen. Een schitterend acteur, een primus op school, een snelle loper, een goeie muzikant. Niet de activiteit is het talent. Wel wat voldoening geeft en wat vanzelf gaat. Daarom noem ik ze ook SUPEROWERS. Zoals een voetballer die graag de leiding neemt en geniet hoe anderen zich door hem laten leiden. Zijn talent? Meetrekken. Of zoals een muzikante die lang kan doorzetten en nooit opgeeft. Haar talent? Doorzetten. Of zoals een kind dat theater speelt en niet snel zenuwen heeft. Dat kind heeft het talent genieten. Al deze talenten zijn breed inzetbaar in vele contexten. Het gaat dus niet om de prestatie op zich, talent gaat over ‘doen waar je kind SPONTAAN GOED’ in is. STAP 2: Benoemen en stimuleren

Je kind wordt zich ​pas bewust van zijn/haar SUPEROWER (talent) als iemand zijn/haar SUPERPOWER (talent) benoemt. Of als het een duwtje in de rug krijgt om iets nieuws te proberen waarvan het zich niet bewust is dat het een groeikans inhoudt. Je speelt als ouder ​(opvoeder en leraar) dus een belangrijke rol in mee ontdekken wat je kind spontaan kan en waar het voldoening in vindt. Je fungeert als het ware als een spiegel die je kind zijn/haar talenten reflecteert. STAP 3: Hoe meer je kind zich verveelt , hoe beter!

Een andere belangrijke factor om talenten te laten openbloeien is de omgeving waarin je kind leeft. Die omgeving moet zijn zijn/haar talent immers aanspreken, een vruchtbare bodem waarin de SUPERPOWER (talent) kan ontplooien. Daarin is ONTSPANNING een absolute voorwaarde. In een maatschappij waar presteren zo belangrijk is, is een veilig nest hebben broodnodig, dus ook een plek waar je kind niet echt iets moèt doen. Lummelen​, of zelfs verveling​ is de fase voorafgaand aan de creativiteit. Ontzettend veel ​kinderen hebben een startmotor die pas aanslaat in de juiste context. Die kansen met je kind ​uitzoeken​ en de talenten samen ontdekken​, is dus een uitdaging voor ons allemaal.

Zin om op een ontspannen en ludieke manier in te zetten op de èchte SUPERPOWERS (talenten) van je kind, om zijn/haar unieke persoonlijkheid ten volle te laten ontwikkelen, zijn/haar zelfvertrouwen op te krikken en superpowers te ontdekken? Je bent van harte welkom op mijn ouder-kind workshop samen ZELFVERTROUWEN bouwen ! Klik hier voor meer info.

#opvoeden #bijstaan #talenten #grootworden

Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
©LIVE GROW

nessie@livegrow.net
(0032) 473 95 04 20

Temse

Ondernemingsnummer 0669 808 061

IBAN: BE97 7512 0844 4249