Waarom goede leiders je veilig laten voelen

14/02/2018

Wat maakt iemand tot een groot leider? Volgens Simon Sinek is een groot leider iemand die zijn medewerkers veilig laat voelen, die hen in een cirkel van vertrouwen brengt.

Maar veiligheid en vertrouwen creëren betekent een grote verantwoordelijkheid opnemen en is niet iets dat je niet zomaar kan afdwingen...

Bekijk deze video om verder te ontdekken wat dat betekent.

Als je als bedrijf niet voldoet aan deze 5 criteria, dan ga je eraan

12/02/2018

Transitieprofessor Jan Rotmans licht toe waarom we niet in een tijdperk van veranderingen, maar in een verandering van tijdperk leven en wat dat betekent voor ondernemers: welk effect heeft het op ondernemen en welke rol spelen ondernemers in dit tijdperk van verandering.

In deze video kom je erachter welke 5 criteria je als bedrijf nodig hebt om te overleven.

Ben jij een GEVER of een NEMER?

25/06/2017

Doe de narcist test en ontdek of je een een gever, nemer of balanceerder (matcher) bent.

Blijkt dat gevers zorgen dat je organisatie of bedrijf aanzienlijk beter wordt. Nu, hoe zorg je voor een omgeving waarin ‘gevers’ kunnen uitblinken?

 

Bonus voor de juristen onder ons: je leert welke eigenschap rechtenstudenten gemeen hebben :D

 

Er zijn 4 belangrijke stappen om gevers te helpen floreren

  1. Bescherm je gevers tegen burnout. .Ze zijn zodanig gericht op anderen, dat ze zichzelf kunnen vergeten. Help je gevers hun eigen levensdoelen bereiken naast het helpen van anderen.  

  2. Moedig durven vragen om hulp aan. Het helpt de gevers om ook te leren ontvangen en stimuleert de balanceerders om ook te geven.

  3. Knikker de nemers eruit.

  4. Verwar meegaandheid niet met ‘geven’

Om hulp leren vragen komt trouwens aan bod in mijn training AUTHENTIEK LEIDERSCHAP.  Proactief burnout  vermijden heeft alles te maken met  doen wat je graag doet graag doen wat je doet . Je bent  dus ook van harte welkom op deze DO WHAT I LOVE training

 

Bekijk TED-TALK volledig door op de knop filmpje of de foto te klikken

Hoe leid je een bedrijf, een school, je leven met bijna geen regels ?

19/06/2017

Hij wilde niet meer weten hoe laat een medewerker gestart was met werken of waar die was. Je hebt je verkoopstarget van 57 artikelen al gehaald op woensdag? Ga dan naar het strand en ik zie je terug op maandag!

Ricardo Semler begon 30 jaar geleden met het bevrijden van zijn bedrijf en vooral zijn medewerkers van regels.

 

Bouwen aan een werkrelatie gebaseerd op vertrouwen en medebeslissingsrecht voor iedereen, inclusief de poetsvrouwen.  Hij vormde zijn bedrijf om naar een plek waar er tijd en ruimte is voor wat echt belangrijk is in het leven. 

En om nog vroeger te kunnen beginnen met ZINVOL leven richtte hij vervolgens een school op met dezelfde filosofie als fundament.

Meer weten ? Bekijk deze TED-TALK vol wijsheid. Klik op de foto of op de knop FILMPJE

 

Wil je ook voluit leven, een work/life balance vinden? Gaan voor wat echt telt voor jou ? Of  wil je als bedrijf, manager je medewerkers de kans geven hun werk en privé in harmonie te beleven?

Je bent van harte welkom op mijn training DO WHAT I LOVE, LOVE WHAT I DO. Klik hier

Hoe een inspirerende leider of organisatie zijn?

12/06/2017

Het  blijkt dat er een PATROON is in hoe alle grote en inspirerende leiders en organisaties ter wereld of het nu Apple, Martin Luther King of de gebroeders Wright denken, handelen en communiceren.

Het is waarschijnlijk het simpelste idee ter wereld: de GOUDEN CIRKEL.

Ieder persoon, iedere organisatie op de planeet weet WAT hij doet. 100 procent. Sommigen weten HOE ze het doen, of je het nou je speciale waardevoorstel of je bedrijfseigen proces of USP noemt. Maar weinig, heel weinig mensen of organisaties weten WAARÒM ze doen wat ze doen. Met 'waarom' bedoel ik niet 'winst maken'. Dat is een resultaat. Altijd. Met 'waarom' bedoel ik: wat is je doelstelling? Waar doe je het voor? Wat is je geloof? Waarom bestaat jouw organisatie? Waar kom je je bed voor uit 's morgens? En waarom zou het iemand uitmaken?

 

Mensen kopen niet wat je doet; ze kopen waaróm je het doet. Niet wát je doet, maar waaróm je het doet.

 

De geïnspireerde leiders en de geïnspireerde organisaties, onafhankelijk van grootte of marktsegment, denken, doen en communiceren van binnen naar buiten. Hoe dit in zijn werk gaat zie je in deze TED TALK van Simon

Sinek. Klik op de foto om deze volledig te bekijken of op de knop Filmpje.

En wat is de WAAROM van jouw bedrijf? Inspiratie nodig? LIVE. GROW helpt je werken op de 'gouden cirkel' op maat van je bedrijf. Klik hier.

Je medewerkers gelukkig houden? Deze 4 DO's zijn een MUST

08/06/2017

Onderzoek van de Universiteit van Warwick (Groot-Brittannië) toonde aan dat tevreden medewerkers tot 12% productiever zijn.

Tevreden medewerkers zijn nu eenmaal meer betrokken, loyaler, creatiever, productiever en meer veerkrachtig. 

 

Vier DO's die de tevredenheid van werknemers beïnvloeden:

1. Betrokkenheid en empowerment : zorg ervoor dat je werknemers aanvoelen dat ze deel uitmaken van groter geheel. Geef hen (meer) autonomie om zelf beslissingen te nemen,

2. Continue Feedback: erken hen in hetgeen ze bijdragen aan het bedrijf. Zorg voor begeleiding. Er is een directe link tussen dagelijkse tevredenheid en de stijl van leiddinggeven/coachen.

3. Investeer in je werknemers: in opleidingen tot persoonlijke groei, in oplossingen die tegemoet komen aan hun noden (flexibele uren, werkplaatsen, ontspannende activiteiten op het werk)

4. Maak goede afspraken: Door samen afspraken te maken en passie aan te wakkeren, gaat de discussie niet meer over al dan niet e-mails lezen na de werkuren, maar net om werk en privé in elkaar te laten overvloeien in één geïntegreerd leven waarin werk geen verplicht nummertje is.

De stijl van leidinggeven/coachen en investeren in opleidingen in persoonlijke groei toegankelijk voor iedereen zijn dus duidelijk cruciaal.  

 

LIVE . GROW zet daarom in o.a. op training voor bedrijven in AUTHENTIEK LEIDERSCHAP gericht op empowerment en autonomie van de medewerker alsook training  in persoonlijke groei rond ontdekken van alle eigen talenten, waarden, dromen, visie  van zichzelf (DO WHAT I LOVE, LOVE WHAT I DO). Opleidingen op maat van uw bedrijf zijn uiteraard ook een optie.

In 9 stappen gelukkig opvoeden: zó doen de Denen dat!

06/06/2017

Ouders en kinderen in Denemarken zijn het meest gelukkig, blijkt uit het wereldgeluksonderzoek van de Verenigde Naties. Ter vergelijking: België staat pas op de 18e plaats in deze lijst. Hoe doen die Denen dat toch? Eigenlijk héél simpel: met hygge.

De heersende gedachte in Denemarken is dat gelukkige kinderen ook weer gelukkige ouders worden. En om van die gedachte werkelijkheid te maken, staat hygge bovenaan de to dolijst van de Denen: het Deense woord voor 'gezelligheid'. Kinderen wordt van jongs af aan al geleerd hoe belangrijk het is om vaak af te spreken met familie en vrienden. Het zit zó in de opvoeding gebakken, dat hygge eigenlijk geen zelfstandig naamwoord meer is, maar een werkwoord: 'Kom je vanavond langs om met ons te hygge?'.

Hoe zelf aan hygge doen ?


Tijd doorbrengen met elkaar, zijn de toverwoorden. Dat krijgen we er in Belgïe toch ook met de paplepel ingegoten? Misschien wel, maar in Denemarken gaat het nog een stapje verder en wordt het belangrijker gevonden. Er bestaan zelfs basisregels om hygge zo goed en ontspannen mogelijk met je gezin, familie en vrienden uit te voeren. Om zelf ook aan hygge te doen, hoef je geen ticket naar Denemarken te boeken. Want eigenlijk is het simpel toe te passen, waar dan ook en door wie dan ook.

Zo pas je hygge toe:


1. Zet alle telefoons, tablets en apparaten uit
Geef aandacht aan elkáár en laat social media, WhatsApp en online spelletjes maar even een tijdje voor wat het is.

2. Géén negativiteit
Volgens de Denen blijft de sfeer het meest relaxed als je niet klaagt, oordeelt of opschept. Ook praten over de stress die je hebt, hoort niet bij hygge. Het gaat er juist om dat je samen helemaal tot rust komt. 

3. Lekker eten en drinken
En nee, dan hebben de Denen het niet over healthy snacks en groene thee. Maar: snoep, taart, koffie, chocolademelk! Gezond doen, doe je maar weer na de hygge.

4. Steek gezellig - hygge - kaarsen aan
Knus, warm én gezellig!

5. Doe het sámen
Laat bijvoorbeeld niet slechts één iemand hollen om iedereen te voorzien van een drankje. Bied hulp aan. Van teamwork, word je volgens de Denen blij.

6. Vertel grappige, lieve en opbeurende verhalen aan elkaar
Over die keer dat jullie helemaal in een deuk lagen om (n)iets, of samen iets bijzonders deden.

7. Praat niet over gevoelige onderwerpen
Je vermijd alles wat ook maar iets van discussie aan zou kunnen wakkeren. Geen politiek dus, en opvoeding misschien maar ook niet.

8. Spelletjes spelen
Of het nu een bordspel, kaartspel of potje voetballen is: typisch hygge! Je geniet van het moment en bent samen leuk bezig. Denen zijn overigens ook fan van samen zingen. En laat dat nou iets zijn waar veel kinderen dol op zijn.

9. Realiseer je dat je maar even samen bent
Natuurlijk is tijd voor jezelf óók belangrijk. Hygge hoeft dan ook niet lang te duren. En juist omdat het maar voor even is, is het extra bijzonder. Haal dus alles eruit wat erin zit.

Om op een open ontspannen, authentieke en verbonden  manier te communiceren  met je kinderen, biedt LIVE . GROW de training Verbindend communiceren met je kind aan. Klik hier voor meer info.

Je kan alvast  je eigen HYGGE eed die je samen met je gezin plechtig kan ondertekenen, downloaden  door te klikken op de foto of de knop 'HYGGE-eed'

Waarom bedrijven af moeten van het SUPERKIPPEN-model

05/06/2017

Als de productiefste medewerkers (de zogenaamde SUPERKIPPEN) alleen maar succesvol kunnen zijn als ze de productiviteit van de rest onderdrukken, dan moeten we nodig op zoek naar een betere manier om te werken en een rijkere manier om te leven, stelt Margaret Heffernan in deze boeiende TED-TALK. Je kan deze bekijken door te klikken op de foto of de knop 'filmpje'

MIT liet voor een experiment honderden vrijwilligers komen, deelde deze in verschillende  teams in en liet ze moeilijke problemen oplossen.  De meest succesvolle teams bleken deze waarin er sociale verbondenheid was.

Sociale verbondenheid vraagt authenticiteit en verbindend met elkaar omgaan (geweldloze communicatie), het vergt investeren in sociaal kapitaal en tijd.. 

Hoe krijg je dit als coach/manager in je team? Schrijf je vandaag nog in voor AUTHENTIEK LEIDERSCHAP 

12 dingen die AUTHENTIEKE mensen kenmerken

03/06/2017

EQ blijkt een belangrijke factor bij top performers. Maar een studie toont aan dat emotionele intelligentie alleen niet genoeg is, mensen willen èchte gevoelens beleven. Je ècht zien zoals je bent. AUTHENTICITEIT dus. En wat zijn nu 12 eigenschappen van authentieke mensen?

Bekijk het filmpje door op de foto te klikken  of op de Film-knop.

Overtuigd om zelf te investeren in authenticiteit? Schrijf je dan hier in in voor de workshop AUTENTIEK LEIDERSCHAP

Hoe een menselijk bedrijf blijven in dit machinetijdperk - TED TALK

31/05/2017

Tim Leberecht geeft ons 4 manieren mee: Doe het onnodige - Creëer intimiteit - Wees lelijk - Blijf onvolledig

 

To be ugly = to be authentic  en  Intimacy is the opposite of 'lonely', zegt hij ook.

Deze 2  boodschappen komen binnen bij mij.. Want Authentiek leiderschap en Verbindend communiceren (geweldloze communicatie) zijn absoluut mijn stokpaardjes... Geniet van deze TED-TALK en klik op de foto om deze te bekijken.

Please reload

©LIVE GROW

nessie@livegrow.net
(0032) 473 95 04 20

Temse

Ondernemingsnummer 0669 808 061

IBAN: BE97 7512 0844 4249