Canva - Woman in Black Fur Top.jpg
LIEVER ASSERTIEVER

Ik voel me vaak onzeker. Ik durf niet altijd echt op te komen voor mezelf. Soms laat ik over me heen lopen en denk ik achteraf aan wat ik allemaal had moeten zeggen. En soms bijt ik fel van me af, omdat ik de indruk heb dat ik aangevallen wordt.

Ik zou zo graag wat meer zelfvertrouwen hebben en mezelf 'goed genoeg' voelen.  Herkenbaar? Dan ben je niet alleen!

Assertief zijn betekent opkomen voor jezelf en je eigen mening, geloven in jezelf en tegelijkertijd respect voor anderen bewaren. Een heel aantal factoren spelen mee in assertiviteit, waardoor dit voor de ene persoon moeilijker is dan voor de andere.

Deze opleiding is absoluut ook een aanrader voor hoogsensitieve personen.


HOE?

Eerst krijg je inzicht in het onderscheid tussen agressief (minder/geen rekening houden met anderen) – assertief – passief (minder/geen rekening houden met jezelf). We zoomen ook in op het thema van faalangst en perfectionisme.

Het gaat om een evenwicht vinden tussen respect voor jezelf en respect voor anderen. In deze opleiding leren we daarom onder andere de vier stappen van Verbindende/Geweldloze Communicatie (NVC) waarbij gelijkwaardigheid centraal staat. Deze houding kan je zowel inzetten in je persoonlijk leven als in je werkcontext.

 

PRAKTISCH

*Opleiding van 1 dag van 8u30 tot 15u30

*kleine veilige groep

EERSTVOLGENDE REEKS

Zie evenementenkalender hier

INVESTERING

150 EUR